Takaisin uutisiin

Eläinlääkäri vastaa: Yleisimmät kysymykset ja vastaukset

Yleisimmät kysymykset ja vastaukset eläinlääkäriltä

Kun lemmikkisi sairastuu tai käyttäytyy poikkeavasti, voi olla monia kysymyksiä mielessäsi. Onneksi me Vezer Oy:n eläinlääkärit olemme täällä vastaamassa yleisimpiin kysymyksiin ja auttamassa sinua huolehtimaan lemmikkisi hyvinvoinnista. Tässä artikkelissa esittelemme muutamia usein kysyttyjä kysymyksiä ja niiden vastauksia.

Mitä tehdä, jos lemmikkini ei syö tai juo?

Monet lemmikit saattavat joskus menettää ruokahalunsa, jolloin omistajana on hyvä pysyä valppaana. Ensinnäkin, voit tarkistaa lemmikkisi ruokakupista, onko siinä jotain outoa tai onko ruoka vanhentunutta. Jos ruokakuppi on kunnossa, voit antaa lemmikillesi hieman houkuttelevampaa ruokaa kuten keitettyä kanaa tai märkäruokaa. Jos lemmikki ei kuitenkaan syö tai juo yli 24 tuntiin, on suositeltavaa ottaa yhteyttä eläinlääkäriin.

Eläinlääkäri voi arvioida lemmikkisi terveydentilan perusteellisemmin ja määrittää mahdolliset syyt ruokahaluttomuuteen. Usein syynä voi olla stressi, hammaskipu, ruoansulatusvaivat tai jokin muu terveysongelma. Eläinlääkäri osaa neuvoa sinua ja tarjota sopivia hoitovaihtoehtoja lemmikkisi tarpeisiin.

Miten hoitaa lemmikin haavoja tai iho-ongelmia?

Haavat ja iho-ongelmat ovat yleisiä lemmikeillä. Jos huomaat lemmikkisi haavan, on tärkeää suojata se infektiolta. Voit puhdistaa haavan varovasti vedellä ja miedolla saippualla. Haavan jälkeen voit käyttää desinfiointiainetta, kuten Betadineä, varmistaen, ettei lemmikkisi pääse nuolemaan sitä pois. Tämän jälkeen voit suojata haavan sidoksella tai haavateipillä.

Iho-ongelmien kuten ihottuman tai kutinan hoitaminen voi olla hieman monimutkaisempaa. Ensimmäinen askel on selvittää, mikä aiheuttaa iho-ongelman. Se voi liittyä allergiaan, hyönteisten puremiin tai ruoka-aineallergiaan. Eläinlääkäri voi auttaa tunnistamaan ongelman lähteen ja suositella sopivia hoitokeinoja, kuten erityistä ravintoa, puhdistusaineita tai lääkitystä. On tärkeää hoitaa iho-ongelmat mahdollisimman pian, jotta ne eivät pahene tai aiheuta lemmikillesi kärsimystä.

Olemme täällä Vezer Oy:ssä auttamassa kaikissa lemmikkiisi liittyvissä terveysasioissa. Tarjoamme laajan valikoiman hoitotuotteita ja lääkkeitä, joita lemmikkisi voi tarvita. Ammattitaitoinen tiimimme on aina käytettävissäsi vastaamaan kysymyksiisi ja tarjoamaan neuvontaa. Voit ottaa yhteyttä meille osoitteessa tilaukset@vezer.fi. Huolehdi lemmikkisi hyvinvoinnista yhdessä kanssamme!

Aiheeseen liittyvät artikkelit