Takaisin uutisiin

Eläinten hammashoito: Vinkit terveiden hampaiden ylläpitoon

Eläinten hammashoito: Vinkit terveiden hampaiden ylläpitoon

Hyvällä hammashoidolla on suuri merkitys eläinten terveyden ja hyvinvoinnin kannalta. Terveet hampaat ja ikenet ovat tärkeitä niin koirille, kissoille kuin muillekin lemmikeille. Vezer Oy on suomalainen yritys, joka tarjoaa laajan valikoiman eläinten sairauksien ennaltaehkäisyyn ja hoitoon tarkoitettuja tuotteita ja välineitä. Olemme tukenasi eläintesi hyvinvoinnin ylläpidossa ja autamme tarjoamalla vinkkejä eläinten hammashoidon optimointiin.

Säännöllinen suuhygienia

Eläinten säännöllinen suuhygienia on avain terveiden hampaiden ylläpitämiseen. Koirien ja kissojen hampaiden harjaaminen on suositeltavaa päivittäin tai vähintään muutaman kerran viikossa. Käytä lemmikillesi tarkoitettua hammasharjaa ja -hammastahnaa. Vezer Oy tarjoaa laadukkaita hammashoitoon tarkoitettuja tuotteita, jotka sopivat eri eläinlajeille. Muista aloittaa harjoittelu mahdollisimman nuorena, jotta lemmikkisi tottuu suuhygieniaan helpommin.

Lisäksi voi olla hyödyllistä tarjota lemmikille puruluita tai -leluja, jotka auttavat puhdistamaan hampaita luonnollisella tavalla. Nämä puruluut ja -lelut stimuloivat lemmikin purentaa ja syljeneritystä, mikä auttaa torjumaan hammasplakkia ja hammaskiveä. Muista tarkistaa puruluun tai -lelun sopivuus juuri omalle lemmikillesi, jotta vältetään mahdolliset vahingot tai tukehtumisvaara.

Ravitsemus ja valikoiden tarkastelu

Ravitsemus vaikuttaa merkittävästi myös eläinten hammasterveyteen. Ruokavalion tulisi sisältää laadukasta ja tasapainoista ravintoa, joka tukee lemmikkisi terveyttä kokonaisvaltaisesti. Vältä antamasta liikaa makeita tai sokerisia ruokia ja herkkuja lemmikillesi, sillä ne voivat altistaa hampaiden rappeutumiselle.

On myös tärkeää tarkastella lemmikkisi ruokavaliota ja valikoita. Joissain tapauksissa eläin voi tarvita erityisruokavaliota esimerkiksi ruoansulatusongelmien tai allergioiden vuoksi. Vezer Oy tarjoaa laajan valikoiman erityisravintoja, jotka on suunniteltu vastaamaan erilaisten eläinten erityistarpeisiin. Ota yhteyttä meihin, niin autamme sinua löytämään juuri sopivan ruoan tai täydennysvalmisteen lemmikkisi tarpeita ajatellen.

Hyytymien muodostuminen hampaisiin voi myös olla riski lemmikin suun terveydelle. Tämä voi johtua esimerkiksi karkeasta ruoasta tai sopimattoman kokoisten ruokapallojen tarjoamisesta. Vezer Oy tarjoaa laadukkaita hoitotuotteita ja täydennysvalmisteita hyytymien estämiseen ja hallintaan, mikä auttaa pitämään lemmikkisi hampaat terveinä.

Haluamme olla Vezer Oy:lla tärkein kumppanisi eläinten hyvinvoinnin edistämisessä. Tarjoamme laajan valikoiman hammashoitoon liittyviä tuotteita ja opastamme sinua oikeiden tuotteiden valinnassa lemmikkisi tarpeisiin. Hyvä hammashygienia ja ravitsemuksen huomioiminen ovat keskeisiä osia eläinten terveyden ylläpitoon, joten varmista lemmikkisi suun hyvinvointi ja ota yhteyttä Vezer Oy:hyn!

Aiheeseen liittyvät artikkelit